Annons

Twitter har hittat 200 konton med ryska kopplingar

Foto: Matt Rourke.
Twitter har hittat cirka 200 konton som tros ha samma ryska kopplingar med de som köpte annonser på Facebook för att påverka det amerikanska presidentvalet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Twitter offentliggjorde den informationen till kongressens utredare under ett förhör på torsdagen, rapporterar Recode.

”Av de ungefär 450 konton som Facebook nyligen delade som en del av sin granskning kom vi fram till att 22 hade motsvarande konton på Twitter. Alla dessa identifierade konton hade redan blivit eller blev omedelbart blockerade från Twitter för att ha brutit mot våra regler, de flesta för att de bröt mot vårt förbud mot spam”.

Läs mer: Facebook överlämnar annonser med ryska kopplingar 

”I tillägg hittade vi ytterligare 179 relaterade eller länkade konton och vidtog åtgärder mot dem som vi uppfattade stred med våra regler. Varken de ursprungliga kontona som hade delats av Facebook, eller de ytterligare relaterade konton som vi hade identifierat, hade registrerats som annonsörer på Twitter”, sade Twitter i ett blogginlägg.

Facebook har tidigare sagt att man tänker dela med sig av sin information för att inte bara skydda användare men också bistå statliga utredare i att fastställa vad som hände under valet.

Den sociala nätverksjätten har sagt att man upptäckt cirka 500 falska konton med rysk koppling. Dessa ska bland annat ha köpt annonser och dragit igång events för att påverka det amerikanska presidentvalet.

Finwire/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies