Annons

Twitter missar målen igen – aktien faller

Twitters vd och medgrundare Jack Dorsey
Twitters vd och medgrundare Jack Dorsey Foto: Richard Drew / TT
Wall Streets slagpåse Twitter levererar ännu en kvartalsrapport och en prognos under marknadens förväntningar. Aktien faller i efterhandeln. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Twitter redovisar en omsättning på 602 miljoner dollar, en ökning med 20 procent jämfört med i fjol, samt en nettoförlust på 107,2 miljoner dollar, för det andra kvartalet 2016. 

Siffrorna är i linje med bolagets egna prognoser, men omsättningen ligger under aktiemarknadens förväntningar, enligt Wall Street Journal.

För det tredje kvartalet spår Twitter att försäljningen kommer att uppgå till mellan 590 och 610 miljoner dollar, vilket kan jämföras med förväntade 681 miljoner dollar.

Även resultatprognosen ligger under förväntningarna –  Twitter räknar med ett resultat på ebitda-nivå (alltså före skatter, räntor och avskrivningar) på mellan 135 och 150 miljoner dollar under det tredje kvartalet. 

Antalet aktiva användare – ett viktigt nyckeltal för Twitter som länge kämpat med att visa tillväxt just där – är 313 miljoner, en ökning med blott 3 procent jämfört med i fjol. Ändå är siffran något högre än förväntat. 

82 procent av användarna kommer åt Twitter via mobilen, enligt företaget. 

Twitter-aktien noterades för en nedgång om 11 procent i efterhandeln på tisdagskvällen. Hittills i år har Twitter-aktien tappat 21 procent av sitt värde. 

Twitters tuffa börsresa har gett bränsle åt spekulationer om ett uppköpsbud från någon av Silicon Valleys jättar, till exempel Google eller Facebook. Nyligen köpte Microsoft ut Linkedin från börsen i en affär värd 26,2 miljarder dollar. 

Nyligen gjorde Twitter en storinvestering på en halv miljard kronor i svenskgrundade Soundcloud. Det efter en lång tids rykten om att de två bolagen fört uppköpsdiskussioner med varandra. 

Läs även: Vad händer när Twitter försvinner?

Läs även: "Twitter kan bli nyckeln till Soundclouds lönsamhet"

Di Digital / Nyhetsbyrån Direkt

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies