Annons

Resultatmiss sänkte techjätten

Twitters medgrundare och vd Jack Dorsey.
Twitters medgrundare och vd Jack Dorsey. Foto: Vilhelm Stokstad/
Twitter redovisade en omsättning och ett justerat resultat som var klart lägre än väntat för tredje kvartalet. Aktien rasade med nära 15 procent i förhandeln.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Omsättningen uppgick till 824 miljoner dollar (758), att jämföra med analytikerkonsensus som låg på 874.

Justerat resultat per aktie blev 0,17 dollar (0,21), vilket är 15 procent sämre än analytikerkonsensus som låg på 0,20.

Bolaget hänvisar till problem med marknadsföringstjänster som slår mot intäkterna.

Nettovinsten landade på 37 miljoner dollar, eller runt 350 miljoner kronor, under tredje kvartalet, vilket kan jämföras med vinsten på 789 miljoner dollar motsvarande period i fjol. Väntat var en vinst på 161,5 miljoner dollar, enligt en Reuters.

Intäkterna steg nio procent till 824 miljoner dollar, motsvarande runt 7,9 miljarder kronor, jämfört med motsvarande period föregående år. Analytiker hade räknat med intäkter på 874 miljoner dollar.

Läs mer: Fler aktiva användare än väntat för Twitter 

Annat lät det i juli när bolaget redovisade årets andra kvartal. Då slog de analytikernas prognos gällande antalet användare, som uppgick till 139 miljoner. Dessutom ökade intäkterna under perioden med 20 procent, något som också slog analytikerkårens förväntningar. 

Bolaget rapporterar inte längre antalet aktiva användare på månadsbasis, men uppger att antalet dagligt aktiva användare har stigit 145 miljoner i snitt.

Tidigare i oktober avslöjades det att Twitter använt personers telefonnummer och mejladresser för att sälja riktad reklam, något som fick aktien att falla på Wall Street. 

Läs mer: Twitter använde personuppgifter för riktad reklam 

(Finwire/Di Digital/TT)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer