Annons

Twitters siffror får aktien att backa i förhandeln

Twitters vd och medgrundare Jack Dorsey.
Twitters vd och medgrundare Jack Dorsey. Foto: Bloomberg
Twitters användarbas krymper och bolaget ska sluta redovisa antalet månatligen aktiva användare. Aktien faller i förhandeln på Wall Street.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den genomsnittliga siffran över månatligt aktiva användare (MAU) uppgick under kvartalet till 321 miljoner, vilket är nära 3 procent lägre än under motsvarande kvartal i fjol.

Twitter meddelar att man efter första kvartalet i år kommer att sluta redovisa MAU-siffran, och i stället räkna antalet dagligen aktiva användare.

De dagliga användarna uppgick vid utgången av 2018 till 126 miljoner, vilket är 9 procent högre än ett år tidigare. 21 procent av dessa fanns i USA.

I förhandeln i New York backar Twitters aktie på rapporten. Vid 13.20 svensk tid hade aktien backat med 7,9 procent till 31,45 dollar.

Twitters omsättning uppgick under kvartalet till 909 miljoner dollar, att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 867. Under motsvarande kvartal 2017 låg siffran på 732 miljoner dollar.

Justerat resultat per aktie blev 0,31 dollar, även det högre än analytikernas konsensus.

Twitter spår intäkter under första kvartalet på 715–775 miljoner dollar. Prognosen ligger en bit under den väntade siffran om 766 miljoner dollar.

Sett över det senaste året har Twitters aktie stigit med 27 procent, vilket är betydligt högre än snittet för de stora noterade techbolagen.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer