Hoppa till innehållet

Twitter visar sin första vinst – aktien stiger

Mikrobloggen Twitter har 12 år på nacken och 4 år som börsnoterat bolag, men har aldrig visat vinst. Fram tills nu. Aktien stiger på nyheten.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Omsättningen för Twitter under 2017 blev 732 miljoner dollar. Väntat här var en omsättning på 686 miljoner dollar, enligt Bloombergs prognossammanställning.

Det justerade ebitda-resultatet var 308,2 miljoner dollar, mot väntade 241,6 miljoner. Enligt CNBC är det första kvartalet någonsin som Twitter redovisar en vinst.

Aktien steg drygt 5 procent i den amerikanska förhandeln strax efter rapporten, men handeln var slagig.

Läs mer: Analytiker: Trump värd 16 miljarder för Twitter 

Samtidigt finns orosmoln för Twitter när det gäller antalet användare.

Antalet månatliga aktiva användare, MAU, uppgick till 330 miljoner under fjärde kvartalet, vilket var en ökning med fyra procent. Väntat var här 333 miljoner, enligt Bloomberg News.

På den viktiga amerikanska marknaden sjönk dock antalet användare från 69 miljoner till 68 miljoner. Det är andra året i rad som Twitter minskar sitt användartal i USA. Detta vägs dock upp av en användartillväxt utanför USA.

För det första kvartalet spår Twitter att det justerade ebitda-resultatet ska uppgå till 185-205 miljoner dollar. Det kan ställas mot analytikernas förväntningar inför rapporten, som var 188 miljoner dollar.

I december förra året berättade Twitters Nordenchef Faje Gani för Di Digital att det såg ljust ut på den nordiska marknaden.

”Det är en positiv trend för Twitter i Norden. På ett år har det hänt otroligt mycket på plattformen. Man har satsat på video och ökat teckenmängden. Utseendet och känslan har förändrats under 2017. Det har lett till att allt går uppåt”, sade han då till Di Digital.

Läs mer: Twitter i Norden vädrar morgonluft: ”2018 blir sjukt viktigt” 

(Direkt / Finwire / Di Digital)

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera