Annons

Twitters medgrundare hoppar av

Evan Williams (till vänster) tillsammans med medgrundaren Biz Stone under en presskonferens på Twitters huvudkontor 2010.
Evan Williams (till vänster) tillsammans med medgrundaren Biz Stone under en presskonferens på Twitters huvudkontor 2010. Foto: Marcio Jose Sanchez
Miljardären Evan Williams lämnar mikrobloggen Twitters styrelse efter 12 år.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Twitters medgrundare Evan Williams lämnar styrelsen efter 12 år, enligt handlingar som skickats in till den amerikanska finansinspektionen SEC.

Evan Williams kom tillsammans med Jack Dorsey och Biz Stone att starta mikrobloggen 2007. I dag har plattformen runt 321 miljoner månatligen aktiva användare världen över.

Twitter var ursprungligen en avknoppning från podcastföretaget Odeo och mellan 2008 till 2010 var Evan Williams även vd för Twitter.

I dag är Evan Williams vd för bloggplattformen Medium, som han grundade 2012, men har alltså under hela Twitters existens suttit i styrelsen.

I de inskickade dokumenten uppgav Evan Williams att han tänker fortsätta ”heja på bolaget” men att han nu flyttar fokus till andra projekt. 

Twitter börsnoterades under 2013. Mellan april och november i fjol sålde Evan Williams nästan hälften av sina aktier i bolaget och Forbes uppskattar att hans förmögenhet uppgår till runt 1,7 miljarder dollar, motsvarande 15,8 miljarder kronor.

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Twitters användarbas krymper – ska börja mörka viktiga nyckeltalet 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer