Annons

Twitters razzia mot falska konton påverkar inte användarantalet

Twitter har gjort en rensning av konton som företaget stämplar som falska.
Twitter har gjort en rensning av konton som företaget stämplar som falska. Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Twitter har storstädat och ska ha stängt ner över 1 miljon falska konton varje dag de senaste månaderna. Men det ska inte påverka användarantalet på plattformen enligt bolagets CFO.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sociala medieplattformar lever på tillväxt av användare. Twitter har länge dragits med en mylla av falska konton som florerar på plattformen.

Läs mer: Twitter visar sin första vinst – aktien stiger 

Enligt en artikel i Washington post från förra veckan ska Twitter nu ha raderat över 70 miljoner konton som bolaget anser är falska. 

Uppstädningen kan påverka användarantalet på Twitter, som i förra kvartalsrapporten uppgav att man ökat antalet månatliga användare till 336 miljoner. Det är en tillväxt med 3 procent på årsbasis. 

Läs mer: Twitter slår förväntningarna – men backar på börsen 

Men enligt bolagets CFO, Ned Segal, kommer inte storstädningen av konton att märkas i bolagets kommande kvartalsrapport. 

I en tweet skriver Segal att de flesta konton som tagits bort hade skapats nyligen eller raderats redan när de skapades eftersom företaget upptäckt att de var falska. Det ska alltså inte ge utslag när företaget rapporterar i slutet av juli, skriver Techcrunch.

Aktien sjönk efter rapporteringen från Washington post, men ska ha hämtat sig efter att Ned Segal klargjort företagets process.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies