Annons

Tysk flytt-portal utmanar i Sverige

Finn Age Hänsel, vd och medgrundare på Movinga.
Finn Age Hänsel, vd och medgrundare på Movinga. Foto: Pressbild
Den digitala flyttfirman Movinga rullar in i Sverige och utmanar Offerta och Reco. Bolaget är stort, lönsamt och redan etablerat i Tyskland och Frankrike.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tyska startupbolaget Movinga, som kopplar samman flyttföretag och kunder, tar kivet in i Sverige. Bolaget grundades 2015 och beskriver sig själva som marknadsledande i Tyskland och Frankrike.

”Movinga kom in i Sverige genom att köpa delar av konkursboet för konkurrenten Move24, som redan var etablerade här. Vi ser Sverige som en hub för en framtida nordisk expansion”, säger Jakob Mård, som är ansvarig för bolagets partneravtal Sverige.

I och med lanseringen utmanar Movinga breda jämförelsetjänster som Offerta och Reco, samt nischade aktörer som Flyttfirma24.se, Flyttfirma.nu och Dinflytt.se.

Läs mer: Kinnevik säljer Offerta för 100 miljoner 

Movinga har huvudkontor i Berlin, där omkring 220 medarbetare jobbar med tjänsten. Den går ut på att ta in offerter från olika flyttfirmor och analysera dem utifrån pris, kvalitet och service. Kunderna erbjuds sedan den firma som passar dem bäst, enligt bolaget.

”Skillnaden mellan oss och Offerta är att vi erbjuder färdiga uppdrag till flyttföretagen vi samarbetar med. Vi sätter standarder som våra flyttpartners måste leva upp till för att säkerställa att flyttarna håller hög kvalitet," säger Jakob Mård.

Läs mer: Truecaller-trio investerar offertbolaget Proposales

Verksamheten i Sverige är redan lönsam. I fjol uppger sig bolaget ha haft en omsättning på drygt 200 miljoner kronor (20 miljoner euro). Det kan jämföras med Offerta som samma år omsatte 71 Mkr och hade ett resultat på 14 Mkr.

Bland Movingas investerare kan nämnas Santo Venture Capital, Rocket Internet och Earlybird Venture Capital. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer