Annons

Tyskt elscooterbolag tar in 390 miljoner – fem månader efter senaste rundan

Lawrence Leuschner har grundat Tier.
Lawrence Leuschner har grundat Tier. Foto: Josefine Stenersen (Di).
Den tyska Voi-konkurrenten Tier, ett av de största elscooterbolagen i Europa, tar in 390 miljoner kronor i kapital för vidare expansion.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det Berlin-baserade elscooterbolaget Tier uppger att de tagit in 40 miljoner dollar, motsvarande 390 miljoner kronor, i en ny kapitalrunda. Pengarna kommer bland annat från det ryska riskkapitalbolaget RTP Global.

Tier med vd:n Lawrence Leuschner i spetsen lanserade sina elscootrar i oktober 2018, några månader efter den svenska konkurrenten Voi, och finns i dag i 55 städer i 11 länder. En av marknaderna är Stockholm.

En utslagning och konsolidering på marknaden är i full gång. Det tyska bolaget Circ slukades till exempel av amerikanska Bird efter en tid präglad av ekonomiska bekymmer och neddragningar.

Men branschbedömare som Di Digital talat med pekar snarare ut Voi, Tier och Lime från USA som de tre ledande spelarna i Europa i dagsläget.

Så sent som i oktober fyllde bolaget på kassan med 60 miljoner dollar, eller 585 miljoner kronor, där den statliga förmögenhetsfonden i Abu Dhabi var huvudinvesterare.

Kapitalet ska finansiera ytterligare geografisk expansion men även eventuella uppköp på marknaden, meddelar Tier. 

När Di Digital intervjuade Lawrence Leuschner i november avslöjade han att Tier under 2019 vid minst två tillfällen fört samtal med Voi om en fusion.

Läs mer: Tyska konkurrenten: Vi tackade nej till att gå ihop med Voi i somras

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer