Annons

Uber-chef får gå efter nya uppgifter om diskriminering

Foto: Junge, Heiko, Heiko Junge
Problem med diskriminering och dålig företagskultur på taxitjänstbolaget Uber fortsätter. Nu får HR-chefen Liane Hornsey gå efter uppgifter om att hon ignorerat rapporter om oegentligheter på bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

En visselblåsare på Uber uppges ha varnat bolagets ledning för att HR-chefen Liane Hornsey inte agerade på anmälningar om diskriminering och rasism internt bland de anställda, skriver Bloomberg.

Anklagelserna ska vara orsaken till att toppchefen nu får gå.

Läs mer: Efter skandalerna – fortsatt dålig jämställdhet hos Uber 

Vd:n Dara Khosrowshahi meddelade personalen om Liane Hornseys avgång via ett mejl på tisdagen, men någon motivering till varför HR-chefen lämnar bolagen angavs inte. 

Uppgiften om att Liane Hornsey lämnat till följd av att hon inte tagit anklagelser om diskriminering och trakasserier på allvar kommer efter en tid kantad av skandaler kring bolaget.

Läs mer: 103 Uberförare anmälda för sexbrott 

HR-chefen har arbetat på bolaget sedan januari 2017 – en månad efter att ingenjören Susan Fowler anklagat Uber för sexuella trakasserier, vilket ledde till att medgrundaren Travis Kalanick avgick som bolagets vd ett halvår senare.

Under ledning av Dara Khosrowshahi uppges Uber sträva efter en förbättrad företagskultur. Anklagelserna mot Liane Hornsey ska nu utredas av Gibson Dunn, en oberoende advokatfirma som fått i uppdrag av Uber att gå till botten med uppgifterna.

Läs mer: Domen: Uber får åter köra i London 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer