Annons

Uber gick 8 miljarder back under tredje kvartalet

Travis Kalanick är Ubers vd.
Travis Kalanick är Ubers vd.
Trots sin reträtt från Kina drogs Uber med miljardförluster under tredje kvartalet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Uber, som i somras värderades till drygt 600 miljarder kronor och därmed var världens högst värderade startupföretag, fortsätter att dras med stora förluster.

Taxiappjätten drogs med 7,5 miljarder kronor i förluster bara under det tredje kvartalet i år, uppger en anonym källa till Financial Times. Siffrorna rapporterades först av sajten The Information.

Samtidigt ska resultatet ha förbättrats något sedan Uber begravit den kostsamma stridsyxan med Didi Chuxing i Kina och genomfört en fusion.

Läs mer: Ubers chockbesked – förlorade 11 miljarder

På kostnadssidan räknar Uber bland annat sina testprojekt kring självkörande bilar, till exempel Volvobilarna i San Francisco, och expansionen av Uber Eats som nyligen nådde Stockholm.

Samtidigt har Ubers intäkter, alltså den del av taxiresans kostnad som bolaget behåller i kommission, stigit till 16 miljarder kronor från drygt 9 miljarder kronor under årets första kvartal.

Uber kommer troligtvis att behöva parera delar av förlusterna före en eventuell börsnotering för att inte skrämma bort investerare, rapporterar Wall Street Journal.

Di Digital/Direkt

Läs mer: Här åker Di Digital i Ubers självkörande Volvo

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies