Annons

Uber kan bli värt 900 miljarder – lägre än väntat

Dara Khosrowshahi är vd på Uber.
Dara Khosrowshahi är vd på Uber. Foto: Bloomberg
Uber väntas snart offentliggöra sin ansökan om en börsnotering senare i vår. Bolaget har enligt nya uppgifter tvingats sänka sin värdering till omkring 100 miljarder dollar, eller drygt 900 miljarder kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Uber siktar på en värdering av upp emot 100 miljarder dollar, eller drygt 900 miljarder kronor, i samband med sin börsnotering.

Värderingen skulle göra Uber till det största nynoterade techbolaget sedan Alibaba listades 2014. Trots det är det lägre än Uber hade väntat sig. Detta till följd av att konkurrenten Lyft har dalat på börsen under de första veckorna.

Ubers värdering på 100 miljarder dollar är 20 miljarder mindre än vad företagets garanter, investmentbankerna Morgan Stanley och Goldman Sachs, presenterade som en möjlig värdering av företaget förra året, enligt Wall Street Journal.

Tidningens källor upger att Uber nyligen har lämnnat in dokument till ägare av dess konvertibler och sagt att teckningsintervallet kan landa på 48-55 dollar per aktie. Det motsvarar en värdering på mellan 90 till 100 miljarder dollar. Bolaget väntas ta in cirka 10 miljarder dollar i kapital under listningen.

Uber kan noteras så tidigt som i början av maj och prospektet väntas bli offentligt på torsdagen.

Lyft noterades på Nasdaq i New York i mars men har inte lyckets bibehålla sin ursprungliga värdering. På onsdagen föll aktien med elva procent till 60,1 dollar, delvis på WSJ:s rapportering om Ubers väntade värdering.

Lyfts kurs var 72 dollar per aktie när handeln inleddes i mars.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer