Annons

Uber och Lyft måste klassificera förarna i Kalifornien som anställda - aktierna föll i efterhandeln

Taxiförare som jobbar åt både Uber och Lyft.
Taxiförare som jobbar åt både Uber och Lyft. Foto: Richard Vogel
Taxibolagen Uber och har fått ett preliminärt föreläggande mot sig från en domstol i Kalifornien. Det innebär att bolagen måste omvandla alla kontrakt med sina förare i delstaten till riktiga anställningskontrakt. Det rapporterar bland annat CNBC.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Under måndagen kom domstolsavgörandet i Kalifornien som tvingar taxibolagen att genomföra omvandlingen, men Uber och Lyft har meddelat att de direkt ska överklaga beslutet.

Domstolen gav Uber och Lyft tio dagar på sig att överklaga beslutet innan omvandlingen till riktiga anställningar måste ske, men om beslutet kvarstår måste taxibolagen justera sina verksamhetsmodeller och avtal med förarna.

Uber och Lyft har tidigare inte haft riktiga anställningsavtal med sina förare, vilket ledde till en rättsprocess i Kalifornien. Om nu bolagen inte lyckas med sin överklagan kommer de till följd av anställningsavtalen behöva betala övertid, sjukvård och andra fördelar till förarna.

Ubers aktie föll 2,2 procent medan Lyft sjönk 2,6 procent i måndagens efterhandel.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer