Annons

Uber säger upp 14 procent av arbetsstyrkan – aktien backar

Ubers vd Dara Khosrowshahi.
Ubers vd Dara Khosrowshahi.
Uber säger upp 14 procent av den totala arbetsstyrkan. Beskedet kommer en dag efter det svenskgrundade Uber-bolaget Careem sagt upp en tredjedel av personalen. Ubers aktie backar på beskedet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Taxitjänsten Uber ska skära ned och 3 700 anställda får gå vilket motsvarar 14 procent av den totala arbetsstyrkan, rapporterar CNBC. Bolaget har tidigare uppgett att antalet bokningar har sjunkit med 80 procent i spåren av covid 19-pandemin. Nedskärningarna sker främst inom kundsupport liksom på rekryteringssidan. Vd:n Dara Khosrowshahi uppges avstå från sin lön för resten av året.

Aktien föll på beskedet. En halvtimme efter New York-börsens öppning på onsdagen handlades Uber ner knappt 3 procent till 27,3 dollar i en annars stigande marknad. Följ kursen här. Sedan årsskiftet har Ubers aktie rasat, men återhämtat sig, och står nu i cirka 7 procent ner för året. Börsvärdet ligger på 47-48 miljarder dollar. 

Beskedet kommer en dag efter Di Digital rapporterat att Uber-bolaget Careem, med svensken Magnus Olsson i grundarteamet, säger upp 536 personer, vilket motsvarar 31 procent av personalstyrkan. Detta som en effekt av coronviruset. Nyheten blev känd genom en bloggpost av bolagets vd och medgrundare Mudassir Sheikha. 

Det var i mars i fjol som Uber köpte Careem för 29 miljarder kronor. Taxiappen är verksam i Mellanöstern.

Läs mer: Svenskens miljardvärderade Uber-bolag säger upp en av tre

TT / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer