Hoppa till innehållet

Uber ska bygga flygande taxibilar med Nasa

Taxibolaget Uber har sedan en tid tillbaka siktet inställt på flygande taxibilar. Nu har Nasa gett bolaget i uppdrag att ta fram mjukvara åt farkosterna.

Ubers nya vd Dara Khosrowshahi
Ubers nya vd Dara KhosrowshahiFoto: Paul Sakuma

Uber aviserade under onsdagen att man kontrakterats av den amerikanska rymdfartsmyndigheten Nasa. Nasa sade i sin tur i januari att myndigheten knyter till sig en rad bolag för att utveckla IT-struktur för självflygande bilar, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Läs mer: Han tackar ja till att bli Ubers nya vd 

Uber planerar att börja testflyga de första bilarna 2020 i Dallas och senare i Los Angeles. I Dallas siktar man på att ha en fullskalig kommersiell verksamhet igång till 2023. Bortsett från den tekniska utvecklingen är man från bolagets sida också både i USA och Europa engagerad i de juridiska och trafiksäkerhetsmässiga aspekter som rör en framtida flygande taximarknad.

Vi omfamnar regleringsorganen och försöker i ett tidigt skede av diskussionen få alla med på banan, säger Ubers produktchef Jeff Holden till Reuters.

Avtalet med Nasa syftar till att lösa de problem som kan tänkas uppstå när hundratals obemannade flygfordon ska samsas i luftrummet ovan städerna — tillsammans med befintlig flygtrafik.

TT / Di Digital

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera