Annons

Uber släpper app för arbetskraft

Det kan till exempel röra sig om städare eller kockar som hyrs in temporärt.
Det kan till exempel röra sig om städare eller kockar som hyrs in temporärt.
Efter att Ubers taxiverksamhet satts under allt större press från myndigheter testar bolaget nytt – och lanserar tjänst för arbetsgivare. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Uber har lanserat nya Uber Works-appen där arbetsgivare får hjälp att fylla lediga positioner med temporära arbetare, skriver Wall Street Journal.

Uber Works finns för närvarande bara i Chicago. Uber har testat appen under det senaste året och fastställer även lönerna åt arbetsgivare genom algoritmer i appen.

Bolaget har även sagt att det tänker samarbeta med bemanningsbolag så som Trublue.

Läs mer: Uber slår ihop taxi och mat – integrerar med kollektivtrafiken 

Ubers satsning med att erbjuda jobb åt temporära arbetare kommer från att den traditionella taxiverksamheten hamnat under stark regulatorisk översyn. Bolaget har bland annat åkt på ett bakslag i Kalifornien som förra månaden bestämde att temporära anställda inte kan betraktas som oberoende entreprenörer utan som anställda. Uber och Lyft har starkt argumenterat emot domen genom att säga att den kommer driva upp bolagens kostnader samt skada förare som gillar flexibla arbetsarrangemang.

Finansiellt uppvisade Uber den största förlusten hittills i augusti. Den kom från ökad konkurrens på tillväxtmarknader, minskad tillväxt inom taxigrenen samt engångskostnader relaterade till vårens börsnotering.

Läs mer: Kinesiska Uber kan bli flopp för Softbank 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer