Annons

Uber-utmanaren Lyft går till börsen

Lyfts medgrundare John Zimmer.
Lyfts medgrundare John Zimmer. Foto: Noah Berger
Taxiappbolaget Lyft ansöker om en börsnotering.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det amerikanska samåknings- och nättaxiföreteget Lyft har lämnat in en preliminär ansökan om börsnotering till den amerikanska finansmyndigheten SEC.

Innehållet i ansökan är hemligt. Erbjudandet väntas presenteras efter att myndigheten har utfört sin granskningsprocess. Marknadsförhållandena kan även komma att påverka, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Lyft omsatte runt 1 miljard dollar under 2017, motsvarande 9 miljarder kronor, men har avstått från att uppge om företaget är lönsamt eller inte.

Tidigare uppgifter gör gällande att Lyft kommer söka en värdering på runt 15 miljarder dollar, motsvarande 135 miljarder kronor, vid en notering.

Tidningen The Wall Street Journal har tidigare rapporterat att Lyft har planerat att genomföra en börsnotering under det första halvåret 2019.

Lyft är en direkt konkurrent till marknadsledaren Uber, som också väntas gå till börsen i närtid.

(Direkt/Di Digital)

Läs mer: Ubers självkörande bilar testas igen efter dödskraschen 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer