Annons

Ubers självkörande Volvobilar stoppas

Ubers testprojekt med självkörande Volvobilar stoppas i San Francisco.
Ubers testprojekt med självkörande Volvobilar stoppas i San Francisco.
Ubers pilotprojekt för självkörande Volvobilar i San Francisco stoppas av stadens lokala myndigheter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Uber hade börjat uppdatera sina 16 självkörande Volvo XC90 för sitt pilotprojekt i San Francisco, som startade den 14 december. Frågeställningen om Ubers självkörande bilar var lagliga var något som Di Digital lyfte redan dagen efter att bolaget börjat testa dem.

I slutändan hade det att göra med vilka tillstånd som Uber ansökt om från Kaliforniens transportmyndighet. Uber anser inte att bilarna behöver tillstånd eftersom de än så länge är beroende av en förare och har därför inte ansökt om tillstånd.

Läs även: Ubers självkörande Volvobilar kan vara olagliga

Transportmyndigheten i Kalifornien är av en annan åsikt. Nu har myndigheten satt ner foten och hotat med att dra bolaget inför domstol om Uber inte fullföljer processen om tillstånd för sina fordon.

Bolaget har nu tagit beslutet att avsluta sitt testprojekt med självkörande bilar i San Francisco, rapporterar Techcrunch.

Läs även: Här åker Di Digital Ubers självkörande Volvo

”Vi har slutat vårt självkörande pilotprojekt i Kalifornien efter att DMV (transportmyndigheten) har upphävt registreringarna för våra bilar. Vi tittar nu på var vi kan använda dessa bilar men vi kommer att fortsätta vårt engagemang i Kalifornien till 100 procent och kommer att fördubbla våra ansträngningar att utveckla fungerande regler över statsgränserna”, skriver Uber i ett skriftligt meddelande.

Uber har tidigare ett testprojekt i Pittsburgh med Volvo-bilar. Enligt tidigare uppgifter ska Volvo leverera 100 XC90-modeller till Uber innan året är slut.

Di Digital har sökt Volvo Cars för en kommentar men bolaget vill inte kommentera enskilda kunder.

Läs även: Ubers första självkörande bil är en Volvo

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies