Annons

Ubers sparkade grundare dumpar aktier – har sålt 20 procent

Travis Kalanick är medgrundare av och tidigare vd på Uber.
Travis Kalanick är medgrundare av och tidigare vd på Uber. Foto: Michael Nagle.
Uber-grundaren och den tidigare vd:n Travis Kalanick har sålt 20 procent av sina aktier i bolaget som han bildade 2009. Försäljningen har skett sedan en 180 dagar lång inlåsningsperiod efter noteringen i maj, rapporterar Bloomberg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Enligt nyhetsbyrån som hänvisar till dokument, sålde Travis Kalanick 20,3 miljoner aktier till ett totalt värde av 547 miljoner dollar, motsvarande drygt 5,3 miljarder kronor med måndagens växelkurs. Försäljningen ska ha skett i förra veckan.

Uber-aktien, som noterades i maj till kursen 45 dollar har sedan den började handlas publikt sjunkit med drygt 40 procent till måndagens kurs på 25,46 dollar.

Travis Kalanick äger fortsatt 78 miljoner aktier, motsvarande 4,6 procent, i Uber efter försäljningen.

En knapp halvtimme efter börsöppning på måndagen är Uber-aktien ned med strax över 2,0 procent.

Travis Kalanick fick sparken som vd under 2017 efter att ha dragit in bolaget i diverse juridiska trångmål och anklagelser om en undermålig arbetskultur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer