Annons

Unga AI-genier från Sverige vill ta över världen

Di Digitals reportrar Johannes Karlsson och Henrik Ek.
Di Digitals reportrar Johannes Karlsson och Henrik Ek. Foto: Di.
Blir artificiell intelligens Sveriges nästa stora exportvara? Digitalpodden diskuterar två unga entreprenörer som vill slå mynt av vår data, 26-årige Patrik Liu Tran och 18-årige Oliver Edholm. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Apple släpper en ny Iphone och helt plötsligt är intresset för 5g rekordstort. Vi diskuterar bland annat hur Hans Vestberg, den tidigare Ericsson-vd:n som numera är högsta chef över operatören Verizon, driver på utvecklingen i USA. Samtidigt redovisar Ericsson succésiffror för det tredje kvartalet – medan den kinesiska konkurrenten Huaweis teknik stängs ute från de svenska 5g-näten. Vad händer nu? Digitalpodden reder ut.

Två väldigt unga AI-genier från Sverige, 26-årige Patrik Liu Tran och 18-årige Oliver Edholm, har presenterat sig på den stora scenen. Deras respektive bolag Validio och Depict tar nu in miljonbelopp i externt kapital – och investerarna som förstått att ”ålder bara är en siffra” är bland andra Sven Hagströmer, EQT och Northzone.

Vi kan heller inte låta bli att nämna Amazon. Nu är de bara 1-2 veckor från att slå upp portarna i Sverige, enligt Di Digitals uppgifter.

Lyssna på veckans avsnitt av Digitalpodden här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer