Annons

Uppgift: Spotify betalade miljardbelopp för sportpodd-bolag

Kollage: Bill Simmons har grundat produktionsbolaget The Ringer.
Kollage: Bill Simmons har grundat produktionsbolaget The Ringer.
Spotify betalade 2,4 miljarder kronor för det amerikanska produktionsbolaget The Ringer. Det rapporterar Bloomberg, med hänvisning till en källa med insyn.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För en vecka sedan meddelade Spotify att man köper det amerikanska produktionsbolaget The Ringer – som gör poddar om nöje, popkultur och framför allt sport. Prislappen var då hemlig, men enligt pressmeddelandet skulle affären bli klar under första kvartalet.

Nu rapporterar Bloomberg att prislappen ligger på 250 miljoner dollar, motsvarande 2,4 miljarder kronor. Nyhetsbyrån hänvisar till en källa med insyn.

The Ringer grundades 2016 av den före detta ESPN-kommentatorn Bill Simmons och i portföljen finns i dagsläget över 30 poddar med sammanlagt omkring 100 miljoner månatliga nedladdningar. 

Läs mer: Spotify-konkurrent köper in sig i svenska Soundcloud

Den svenska streamingjätten har det senaste året köpt fyra poddbolag: produktionsbolagen Gimlet Media och Parcast, teknikplattformen Anchor och nu senast The Ringer. Enligt Bloomberg är den totala notan för dessa affärer därmed cirka 5,8 miljarder kronor (600 miljoner dollar.

I november gick Spotify om Apple på bland annat den svenska podcastmarknaden. Spotify uppgav nyligen att 16 procent av bolagets användare nu lyssnar på poddar via tjänsten, och att dessa tillbringar mer tid än andra på plattformen.

Läs mer: Spotify utklassar tillväxtprognos – men förlusten ökar och aktien backar

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer