Annons

Uppgifter: Alibabas betaljätte kan svartlistas i USA – riskerar enorma noteringen

Ant group är Alibabas betaltjänst, som också är delägare i Klarna.
Ant group är Alibabas betaltjänst, som också är delägare i Klarna. Foto: Thomas Engström
Amerikanska UD har föreslagit för Trumpadministrationen att Klarnas delägaren Ant Group, vars storägare är Alibaba, ska svartlistas. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ant Group riskerar att hamna på handelsministeriets så kallade Entity list. En lista med bolag som amerikanska aktörer inte förväntas samarbeta med utan speciellt godkännande.

Förslaget kommer när Ant siktar på att göra en rekordstor börsnotering på upp till 35 miljarder dollar. Enligt Reuters skulle en svartlistning av bolaget skicka en signal till amerikanska investerare om att avstå att delta i listningen.

Nyhetsbyrån har inte fått vetskap om när de amerikanska myndigheter som brukar besluta om svartlistningen ska ta upp förslaget för granskning.

Betalbolaget Ant Group knoppades av 2011 från entreprenören Jack Mas kinesiska e-handelsgigant Alibaba – som fortfarande äger 33 procent av aktierna i bolaget.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer