Annons

Uppgifter: Apple investerar i Softbanks nya teknikfond

Softbanks ordförande och vd Masayoshi Son.
Softbanks ordförande och vd Masayoshi Son.
Det japanska telekom och it-företaget Softbanks uppföljare till Vision Fund håller på att ta form. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Enligt Wall Street Journals källor är flera bolag ombord, inklusive Apple och Goldman Sachs så väl som Kazakstans förmögenhetsfond.

Softbank själva går in med 40 miljarder dollar och ett styrelsebeslut om detta ska fattas på torsdagen, uppger källor. Bolaget vågar göra satsningen då amerikanska regulatorer väntas godkänna Sprints fusion med T-Mobile. Det kommer frigöra nytt investeringskapital åt Softbank.

Läs mer: Softbank närmar sig ny jättefond 

De tidigare betydande uppbackarna av Vision Fund, förmögenhetsfonderna från Saudiarabien och Abu Dhabi, har indikerat att de är redo att ställa upp igen fast i mindre omfattning, uppgav källor. Den saudiska statsfonden PIF gav 45 miljarder dollar till Vision Fund. 

Goldman Sachs beskrivs gå in i fonden med förväntningar om att senare tilldelas noteringsansvaret när vissa av bolagen tar klivet in på börsen. 

Standard Chartered är en annan bankaktör som också ansluter samtidigt som diskussioner förs med Microsoft. Softbanks chefer hoppas kunna övertyga Microsoft om en investering efter att ha sagt att de ska uppmuntra portföljbolagen i Vision Fund att skifta över från Amazon till Microsoft som molnleverantör.

Vidare förekommer även samtal med ett antal taiwanesiska pensions- och försäkringsbolag om att satsa i den nya fonden, enligt affärstidningen.

Läs mer: Softbank cashar hem 100 miljarder på Alibaba 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer