Annons

Uppgifter: Apple utvecklar egen fingeravtrycksteknik

Iphone X, Apples senaste telefonmodell.
Iphone X, Apples senaste telefonmodell. Foto: Ng Han Guan/AP
Apple utvecklar egen fingeravtrycksteknik, enligt uppgifter till Bloomberg. Svenska Fingerprint Cards backade på börsen när beskedet kom.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Apple har lagt resurser på egenutvecklad fingeravtrycksteknologi som ska integreras i skärmen ("in-display ") till kommande Iphone-generationer, enligt Bloomberg News källor.

Elektronikjätten testar för närvarande teknologin både internt och ute hos leverantörer, enligt källorna.

Teknologin kan vara redo att tas i bruk redan i nästkommande generation av telefoner, som släpps 2020. Lanseringen kan också dröja till 2021, uppger källorna för Bloomberg.

Teknologin har utvecklats bortom den nuvarande lösningen hos Iphone, som har en specifik knapp för fingeravtrycksläsningen. De senaste modellerna har dock nyttjat ansiktsigenkänning – så kallad "FaceID" – i stället för fingeravtrycksläsning.

Den nya fingeravtryckstekniken ska vara integrerad med ansiktsigenkänningen, enligt Bloomberg.

Tidigare i veckan publicerades uppgifter om att Apple planerar att lansera en lågprisversion av Iphone tidigt nästa år. Apple har generellt tillhört toppen av prisskiktet och utmanas i allt högre grad av kinesiska lågpriskonkurrenter.

Apple har avböjt att kommentera uppgifterna.

Svenska Fingerprint Cards aktie reagerade negativt på nyheten. Kursen sjönk med omkring 1 procent, för att därefter hämta sig tillbaka till strax över nollstrecket.

(Direkt/Di Digital)

Läs mer: Då presenteras nästa Iphone 

Läs mer: Iphone måltavla för spionprogram: ”Skräckinjagande” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer