Annons

Uppgifter: Apple vill köpa Tidal

Rapparen Jay Z lanserade tjänsten Tidal i fjol.
Rapparen Jay Z lanserade tjänsten Tidal i fjol. Foto: AP
Den amerikanska IT-jätten Apple funderar på att köpa musiktjänsten Tidal från rapparen Jay-Z. Genom att köpa Tidal skulle Apple Music stärka sin position jämte Spotify.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den amerikanska IT-jätten Apple funderar på att köpa musiktjänsten Tidal från rapparen Jay-Z, skriver The Wall Street Journal.

Tidningen har pratat med anonyma källor som har insyn i samtalen. Enligt dem är Apple intresserad av att köpa Tidal för att förstärka företagets egen musiktjänst Apple Music.

Tidals högsta chefer har dock ännu inte träffat representanter för Apple och källor till Wall Street Journal menar att det är fortfarande oklart om det blir en affär.

Apple avböjer att kommentera huruvida det pågår förhandlingar.

Det var i januari i fjol som rapparen och entreprenören Jay-Z lade ett bud på Aspiro, med musiktjänsten Wimp, värt 464 Mkr. Sedan dess har rapparans musiktjänst Tidal bland annat försökt stämma de tidigare ägarna Schibsted och Verdane Capital för att ha undanhållit information om Aspiro.

Läs även: Jay-Z anklagar Schibsted för Tidal-blåsning

Om Apple, vars streamingtjänst har 15 miljoner betalande användare, köper Tidal får bolaget drygt 19 miljoner betalande användare, enligt de uppgifter som musiktjänsterna har offentliggjort.

Spotify skulle fortfarande vara den ledande musiktjänsten med sina 30 miljoner betalande prenumeranter.

Tidal fick ett blandat mottagande när det återlanserades i fjol. Tjänsten har stuckit ut mot konkurrenterna genom att erbjuda exklusivt material till sina lyssnare, till exempel från artisterna Rihanna och Kanye West.

Di Digital/TT


Läs även: ”Spotify, Pandora, Tidal, Soundcloud – Vem köper vem?”

Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies