Annons

Uppgifter: Han vill pumpa in fler miljarder i Wework

Masayoshi Son, Softbanks vd.
Masayoshi Son, Softbanks vd. Foto: Kiyoshi Ota
Trots Weworks uppskjutna notering är storägaren Softbank beredd att investera 1 miljard dollar ytterligare i bolaget den närmsta tiden, enligt nya uppgifter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Japanska Softbank avser investera mer än de 1,5 miljarder dollar man har åtagit sig att gå in med i Wework, det skandalhärjade coworkingbolaget som nyligen sköt upp sin börsnotering.

Det rapporterar Financial Times med hänvisning till källor.

Softbank, som leds av vd:n Masayoshi Son, har kommit överens med Wework om att pumpa in ytterligare 1 miljard dollar till kontorshotellägaren, enligt källorna.

Investeringen är villkorad av ändringar i villkor på ett låneavtal som slöts under året, innan den pågående noteringsprocessen spårade ur, skriver tidningen.

Efter utgången av det tredje kvartalet kan Softbank komma att skriva ned sin andel i Wework på 29 procent.

Wework är en av Softbanks största investeringar och tidigare har rapporter florerat om att techinvestmentbolaget har velat avbryta noteringen.

En ny investering skulle minska Softbanks genomsnittliga anskaffningsvärde i Wework eftersom bolagets tidigare investeringar har skett till långt högre värderingar än de som nu är aktuella.

Softbank var en av de som tog störst post i januari i år när Wework slutförde en privat kapitalrunda och nådde värderingen 47 miljarder dollar.

Den värdering som framkommit senast är 10–12 miljarder, efter att bolaget tagit in externa rådgivare och ett flertal oklarheter dykt upp i genomlysningen.

Grundaren Adam Neumann avsattes under helgen från vd-posten.

Wework måste nå börsen senast vid årets slut för att möta villkoren i en kredituppgörelse med flera banker, som skulle säkra lån på 3 miljarder dollar.

(Direkt/Di Digital)

Läs mer: Investerarna har tröttnat – nu tvingas hårt kritiserade Wework-vd:n bort 

Podd: Fiasko för Wework 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer