Annons

Uppgifter: Klarnas nästa runda uppgår till 1 miljard dollar

Sebastian Siemiatkowski är grundare och vd på Klarna.
Sebastian Siemiatkowski är grundare och vd på Klarna. Foto: Jesper Frisk
Klarna är på väg att stänga ännu en runda, vilket flera medier tidigare rapporterat. Uppgifterna om beloppen har dock varierat – nu skriver Bloomberg att det rör sig om en kapitalanskaffning på mellan 800 miljoner och 1 miljard dollar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var i början av februari som sajten Breakit skrev att Klarna närmar sig ännu en nyemission. Då påstods rundan uppgå till 500 miljoner dollar – nu rapporterar Bloomberg att det kan röra sig om det dubbla. 

Det skulle innebära drygt 8 miljarder kronor.

Klarna som tog in 5,7 miljarder kronor så sent som i september, till en värdering om drygt 86 miljarder kronor, ska nu tredubbla värderingen till 31 miljarder dollar, eller 256 miljarder kronor.

Klarna vill inte kommentera uppgifterna.

I en intervju med Reuters den här veckan sa bolagets vd Sebastian Siemiatkowski att han inte utesluter att Klarna går till börsen redan under 2021, men troligen sker noteringen först 2022.

Han nämner också att de kan komma att göra en direktnotering, i likhet med Spotify.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer