Annons

Uppgifter: Nya Iphone kan se ut som en liten Ipad

Till vänster: Den senaste modellen av Ipad Pro som släpptes i mars i år. Och till höger: en skärmdump från den lettiske konceptdesignern Ben Geskins videoklipp med skisser på nya Iphone 12 från i december i fjol.
Till vänster: Den senaste modellen av Ipad Pro som släpptes i mars i år. Och till höger: en skärmdump från den lettiske konceptdesignern Ben Geskins videoklipp med skisser på nya Iphone 12 från i december i fjol. Foto: Apple/Ben Geskin
Som vanligt florerar ryktena kring Apples flaggskepp Iphone. Enligt källor till Bloomberg kommer nästa modell att likna en Ipad Pro i designen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Som traditionen bjuder vankas det ett Iphone-släpp till hösten. Apple förväntas lansera fyra nya modeller av ”Iphone 12” – två mer avancerade telefoner som ersätter Iphone 11 Pro och Pro Max, samt två enklare som tar Iphone 11:s plats.

Enligt källor till Bloomberg kommer de dyrare modellerna att ha platta stålkanter, liknande designen på surfplattan Ipad Pro. De kommer även att ha en platt skärm, likt den på Iphone 5 för ett antal år sedan, istället för rundad. 

Läs även: Test: Så bra är Apples nya Ipad Pro – ”Äntligen med muspekare”

Uppgifterna går i linje med rapporten från Apple-analytikern Ming-Chi Kuo i september och december i fjol. Det kan också bli så att telefonerna får en glasbaksida, liksom den på Iphone 4.

De dyrare modellerna tros ha tre kameror på baksidan, medan de två billigare fortsatt har två. Alla de nya telefonerna kommer att vara 5G-anpassade, något som konkurrenten Samsung redan lanserade en telefon med för ett år sedan.

De senaste veckorna har det dock spekulerats i om nya Iphone kommer att försenas på grund av coronautbrottet. 

Enligt färska uppgifter till sajten Macrumors släpps de mindre modellerna av ”Iphone 12” till försäljning i september – då lanseringen brukar äga rum. Medan konsumenterna får vänta till i oktober på den större modellen av telefonen.

Enligt rykten ska Apple även vara på gång med en uppföljare till Iphone SE, en billigare modell av Iphone, som förväntas släppas redan den här veckan. Den tros vara en uppgraderad version av Iphone 8.

Läs också: Här är Apples nya produkter – från inställda eventet 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer