Annons

Uppgifter: Soundclouds värdering slaktas och vd:n petas

De ska lösa problemet med ”försvunna” datorer SPONSRAT AV Ricoh Sverige AB

Ann Grevelius. Foto: Evelina Carborn

”Ingen bank tycker att robotrådgivare är en bra idé”

Forza Footballs vd Patrik Arnesson, dess stjärnprogrammerare Aleksei Magusev och Tobias Öd, känd från Tayyab Shabab-fallet, som driver ärendet i Migrationsdomstolen.

Forza Football tar strid – överklagar Migrationsverkets beslut om utvisad ”topprogrammerare”

Uber tvingas lämna London

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Uppgifter: Soundclouds värdering slaktas och vd:n petas

Den svenskgrundade musiktjänsten uppges vara nära en finansiell livlina. Men den innebär enligt uppgifter att vd:n ersätts och att värderingen skrivs ned till nästan en femtedel av det forna värdet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Musiktjänsten Soundcloud kan få sin vd Alexander Ljung ersatt som en del av bolagets stundande finansieringsrunda, skriver Recode.

Det uppges vara bolagets investerare som vill att Alexander Ljung lämnar vd-posten. Han ska dock kvarstå som ordförande för Soundcloud. En ersättare som diskuteras uppges vara Youtube-konkurrenten Vimeos tidigare chef, Kerry Trainor.

Sommaren 2016 hade tjänsten 175 miljoner månatliga lyssnare, men bolaget har haft problem med att monetarisera den stora användarbasen.

Den senaste tiden har Soundcloud kämpat i motvind. Förra månaden sjösattes ett besparingsprogram som innebar att cirka 40 procent av personalen förlorade jobben och flera kontor stängdes ned.

Läs även: Soundcloud: Vi är här för att stanna

Den nya finansieringsrunda som planeras är på cirka 170 miljoner dollar, och merparten av kapitalinjektionen uppges komma från Raine Group och Singapores statliga investeringsföretag Temasek.

Rundan förväntas värdera bolaget till 150 miljoner dollar eller drygt 1,2 miljarder kronor. Det är en rejäl minskning jämfört med den senaste värderingen från maj 2016. Då var Soundcloud värt 622 miljoner dollar, eller omkring 5 miljarder kronor.

Läs även: Sverige har 14 miljardbolag inom techsektorn – här är hela listan

Sedan starten har Soundcloud tagit in över 2,5 miljarder kronor i riskkapital och lån. 2015 gjorde Soundcloud en förlust på motsvarande knappt en halv miljard kronor.

Det har tidigare ryktats att både Spotify och Google har varit sugna på att köpa Soundcloud, men ingen affär har skett.

Soundcloud grundades i Berlin 2007 av de två svenskarna Alexander Ljung och Eric Wahlforss.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post