Annons

Uppgifter: Spotifys kan växa med 40 procent i år

Foto: Maja Suslin/TT
Musiktjänsten Spotifys intäkter landade på 18,2 miljarder kronor under årets första sex månader och bolaget höjde även bruttomarginalen. Det uppger två källor med insyn till The Information. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tillväxten under årets första sex månader innebär att Spotify är på väg mot intäkter på 39,4 miljarder kronor för helåret 2017 vilket hade varit ett lyft på omkring 40 procent jämfört med 2016, skriver The Information.  

Läs mer: Så ska Spotifys grundare behålla makten över sitt bolag 

Förlusterna landade på omkring 960–1920 miljoner kronor enligt en av The Informations källor samtidigt som Spotifys bruttomarginal uppges ha ökat till 22 procent vilket kan jämföras med 15 procent under 2016. 

Kraftig tillväxt och högre marginaler brukar uppskattas av investerare och Spotify uppges värderas till 130 miljarder kronor i gråhandeln med bolagets aktier.

Spotify har avböjt att kommentera The Informations uppgifter. 

Läs mer: Apple Music ökar – men Spotify ligger långt före 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer