Annons

Uppgifter: Kinesisk världssuccé lanserar Spotify-konkurrent

Spotifys grundare och vd Daniel Ek, Tiktoks logga och Zhang Yiming, grundare av Bytedance.
Spotifys grundare och vd Daniel Ek, Tiktoks logga och Zhang Yiming, grundare av Bytedance. Foto: TT.
Bolaget bakom världssuccén Tiktok är nu nära att släppa en egen streamingtjänst. Den väntas bli billigare än konkurrenterna Apple Music och Spotify i USA, enligt uppgifter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Kinesiska Bytedance, som står bakom populära appen Tiktok, är på väg att lansera en egen musikstreamingtjänst. 

Bolaget befinner sig just nu i diskussioner med stora skivbolag som Universal Music, Sony Music och Warner Media för globala licensrättigheter, rapporterar Financial Times.

Streamingtjänsten väntas släppas redan nästa månad, initialt i tillväxtländer som Indien, Indonesien och Brasilien. Det kan sedan följas av en lansering i USA, enligt källor till affärstidningen.

Namn eller exakt pris på tjänsten är ännu inte känt, men kostnaden förväntas bli lägre än de 10 dollar per månad som Spotify, Apple och andra aktörer i USA tar.

Läs mer: Spotify riktar in sig på barn – släpper helt ny app 

Tiktok har snabbt seglat upp som en favorit bland unga amerikaner. Appen, som erbjuder möjlighet att dela korta egengjorda musikvideos, har 26,5 miljoner månatligen aktiva användare i USA varav 60 procent är i åldrarna 16 till 24 år.

Bytedance är ett av världens högst värderade teknikbolag utanför börsen. Det kinesiska bolaget uppges ha ett marknadsvärde på runt 75-78 miljarder dollar, motsvarande 729-758 miljarder kronor.

Nyligen kom uppgifter om att Bytedance granskas av amerikanska myndigheter avseende både censur och bolagets insamling av användardata. Granskningen görs med anledning av deras förvärv av den amerikanska appen Musically 2017 för en miljard dollar.

Kommentar: Kinesiska Tiktok kan bli Spotifys största hot 

(Di Digital/Finwire)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer