Annons

Uppgifter: Uber söker investerare för sin självkörande del

Ubers vd Dara Khosrowshahi, fotograferad i maj 2018 i Paris.
Ubers vd Dara Khosrowshahi, fotograferad i maj 2018 i Paris. Foto: Francois Mori/AP
Uber överväger att sälja minoritetsposter i sin enhet inom autonom körning, Advanced Technologies Group eller ADG. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till källor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bolaget utvärderar en sådan möjlighet eftersom man inte vill dras med höga kostnader inför den planerade noteringen nästa år. Uber väntas gå in på börsen med en värdering på så mycket som 120 miljarder dollar.

Enligt källorna kan ADG:s framtid bli i form av en avknoppad rörelse med en egen värdering. De tillade att enheten redan har lockat till sig intresse från potentiella investerare.

En självständig ADG är däremot inte att garantera. Ubers vd Dara Khosrowshahi sade förra månaden att han ser enheten "absolut" vara en del av Uber efter noteringen, men att man står redo att släppa in externa partners som vill dela på utvecklingskostnaderna och eventuellt kommersialisera den självkörande biltekniken.

Ubers satsningar inom autonom körning har hittills inte blivit en succé. Tvärtom lades verksamheten i Arizona ned efter att ett av fordonen kört över en fotgängare under våren. I samband med det sades flera hundratals anställda upp.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer