Annons

Uppgifter: Xiaomi planerar notering - värd 400 miljarder kronor

Xiaomis flaggskeppstelefon Mi Mix 2
Xiaomis flaggskeppstelefon Mi Mix 2
Den kinesiska techjätten Xiaomi siktar på en värdering på drygt 400 miljarder kronor i samband med en börsnotering, gör uppgifter till Bloomberg gällande.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Kinesiska teknikföretaget Xiaomi siktar på en värdering på minst 50 miljarder dollar, motsvarande minst 418 miljarder kronor, i samband med en potentiell börsnotering. Xiaomi för diskussioner med investmentbanker just nu, enligt uppgifter till Bloomberg.

Källorna uppger att Xiaomi överväger en börsintroduktion redan under nästa år och mest troligt kommer det att ske på Hongkongbörsen.

Läs även: Så blev Tencent större än Facebook: ”Vi investerar i kreativitet”

Senast Xiaomi tog in pengar var 2014 och värderingen låg då på 46 miljarder dollar.

Xiaomi har avböjt att kommentera uppgifterna till Bloomberg. Under helgen dementerade dock vd Lei Jun en artikel från The Information som gjorde gällande att en börsnotering övervägs under andra halvåret 2018.

Xiaomi är numera en av de största smartphonetillverkarna i världen men företaget säljer även ett stort antal andra teknikprylar.

Läs även: ”Hundratals kinesiska it-jättar redo att ta över världen”

I början av november rapporterades det att Xiaomi har ambitioner att bli ett mer globalt varumärke och därför tar klivet in i Europa. Det sker till en början med hjälp av en lansering av flaggskeppstelefonen Mi Mix 2 i Spanien.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies