Annons

Uppkopplat modebolag tar in ny investering

Fredrik Timour är en av nio grundare bakom bolaget Neue Labs, som utvecklat wearables-plattformen Automat. Foto: Linus Hallsénius.
Fredrik Timour är en av nio grundare bakom bolaget Neue Labs, som utvecklat wearables-plattformen Automat. Foto: Linus Hallsénius.
Fashiontech-bolaget Neue Labs vill koppla ihop mode med med IoT. Nu tar bolaget in en rad nya investerare, bland andra Mynewsdesk-grundaren Peter Ingman.        
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Investeringen är ungefär 1 miljon kronor och Arantus planerar att investera ytterligare 4 miljoner under första kvartalet i år. Arantus (NTL) är ett crowdfundingbolag där privatpersoner och affärsänglar investerar i bolag i tidigt skede. 

”Vi tycker att Neue Labs har potential att bli en riktig framgångssaga. De ligger tekniskt långt fram, de är fokuserade i en bransch med enorm potential som börjar få snabb fart, och de har ett mycket kompetent team” säger Peter Ingman, grundare av MyNewsDesk och emdlem avArantus entreprenörsråd, i ett pressmeddelande.

Neue Labs (NTL) har utvecklat plattformen Automat, som är tänkt att användas av kreatörer som vill skapa uppkopplad design och mode. 

Bolaget har som mål att skapa en komplett hårdvaru- och mjukvaruplattform för smarta, uppkopplade produkter. Batteritiden kan variera från ett par timmar till flera månader, beroende på vad enheten används till.

Läs mer: Prisade Automat vill koppla upp dina kläder

“Den kan vara hjärtat i allt från uppkopplade kläder till smycken, spelkontroller och annat. Nästan varje dag blir vi förvånade av ett nytt user case”, sade bolagets grundare och vd Fredrik Timour i en tidigare intervju med Di Digital.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer