Annons

Upprörd stämning på Spotify – anställda uppges bråka om Joe Rogan-avsnitt

Spotifys vd Daniel Ek och poddprofilen Joe Rogan.
Spotifys vd Daniel Ek och poddprofilen Joe Rogan.
Musikströmningstjänsten Spotify uppges bråka med anställda över att man sänder vissa avsnitt från Joe Rogans podcast som anklagas för vara transfobiska på sin plattform. Det rapporterar Vice med hänvisning till källor. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ett avsnitt är bland annat det med Abigail Shrier, författare av boken Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters. 

Spotify-chefen Daniel Ek uppges ha adresserat de anställdas oro vid ett möte under gårdagen. 

Spotify har redan tagit bort några Joe Rogan-avsnitt i vilka personligheter långt ut på högerkanten deltagit, däribland Alex Jones. 

Det senaste tiden har Spotify utökat sitt poddutbud genom uppköp av poddcast-bolagen Anchor och Gimlet Media i fjol och The Ringer i år. Enligt källor till Wall Street Journal är licenssamarbetet med Joe Rogan, som aviserades i maj i år, värt över 100 miljoner dollar, cirka 1 miljard kronor. 

Läs mer: Spotify betalar miljard för att värva Joe Rogans podd

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer