Annons

Urb-it ökar omsättningen – till 0,2 miljoner kronor

Urb-its vd och storägare Lage Jonason.
Urb-its vd och storägare Lage Jonason. Foto: Amanda Lindgren
Budbolaget Urb-it redovisar en blyg omsättning och förluster på 28 miljoner kronor för andra kvartalet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Budtjänsten Urb-it omsatte 188.000 kronor under tredje kvartalet i år. Det motsvarar en ökning på drygt 50 procent jämfört med andra kvartalet.

Rörelseförlusten under kvartalet stannade på 28 miljoner kronor. Det framgår av bolagets färska kvartalsrapport.

”Kostnaderna de första nio månaderna var närmare 100 mkr och intäkterna var mycket små. Eftersom redovisningsreglerna föreskriver en aktivering av eget arbete, som senare skrivs av, stannar förlusten vid cirka 75 mkr”, skriver Urb-it i rapporten.

Budtjänsten, som erbjuder personlig leverans av e-handelsvaror, noterades på First North i juli i år. I augusti lanserade Urb-it ett sparpaket och meddelade sitt andra vd-byte på kort tid.

Di Digital avslöjade i september att intern kritik mot Urb-its notering från ägare som ansåg att bolaget inte var moget för börsen.

Läs mer: Urb-it får intern kritik: Börsen inte rätt plats för bolaget

Urb-it har tagit in över 100 miljoner kronor i riskkapital från finansprofiler som Kinnevik-toppen Erik Mitteregger, Gerald Engström och Tommy Jacobssons Zenith Venture Capital.

Vid slutet av september var Paris Urb-its största marknad sett till antal anslutna handlare. Där var 111 handlare anslutna, att jämföra med drygt 60 i både Stockholm och London.

Urb-its lågt omsatta aktie var oförändrad på Stockholmsbörsen efter att rapporten presenterades.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer