Annons

Urb-it tar in nytt kapital från ägarna

Mats Forsberg är vd på Urb-it.
Mats Forsberg är vd på Urb-it. Foto: Jack Mikrut
Trots stora förluster värderas leveranstjänsten Urb-it till nära en halv miljard när ägarna går in med nya miljoner.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Leveranstjänsten Urb-it gick närmare 30 Mkr back under 2015. Nu fyller bolaget återigen på kassan när de befintliga ägarna investerar ytterligare 21 Mkr, skriver Breakit.

I samband med investeringen värderades Urb-it till hela 425 Mkr

Läs mer: Trög start för hajpad leveranstjänst

Urb-it, som levererar e-handelsvaror till kunder, har hittills tagit in cirka 100 Mkr i kapital. Bakom bolaget, som startats av Citymails grundare Bror-Anders Månsson och dess förre vd Mats Forsberg, står en rad namnkunniga finansiärer, bland annat Erik Penser, Erik Mitteregger och Carl Palmstierna 

Tjänsten är tänkt att fungera som ett tillval hos e-handelsaktörer. När kunden lägger sin beställning kan denne även begära hemleverans med en så kallad "urber", en privatperson som accepterar buduppdrag via tjänsten. Än så länge har dock Urb-its urbers lyst med sin frånvaro på Stockholms gator.

I januari i år genomförde Urb-it en nyemission på drygt 13 Mkr och så sent som i mars ytterligare en på 7 Mkr. Vid den senare nyemissionen bestod betalningen för aktierna av tjänster som it-konsultbolaget Bearingpoint Sweden levererat till Urb-it.

Läs mer: Urb-it betalar it-konsulter med aktier

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer