Annons

Urb-its omsättning andra kvartalet: 0,1 miljoner kronor

Urb-its vd och huvudägare Lage Jonason.
Urb-its vd och huvudägare Lage Jonason.
Urb-its första kvartalsrapport som börsnoterat bolag visar på fortsatt stora förluster och en blygsam omsättning.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Urb-it, e-handelsbolaget som listades på First North den 7 juli, gjorde en förlust på 24,6 miljoner kronor andra kvartalet i år. Nettoomsättningen uppgick under samma period till 121 382 kronor.

Samma kvartal förra året var omsättningen 39 610 kronor och förlusten på 12 miljoner kronor.

Aktien var vid 14.15-tiden upp 4 procent. Följ aktien på DI.se här.

"Kostnaderna under det första halvåret har inte bara varit höga - de har, sett i efterhand, varit alltför höga", säger Lage Jonasson, styrelseordförande som hoppat in som vd efter Fredrik Warstedt nyligen slutade av hälsoskäl.

Läs mer: Vd:n lämnar Urb-it efter tre månader – och sparprogram sjösätts

En förklaring till de höga kostnaderna är att det i all nystartad verksamhet inte alltid går att kombinera en hög hastighet i affärsutvecklingen med full kostnadsprecision, enligt Lage Jonasson.

"Första halvårets kostnader inkluderar således ett antal poster av inte återkommande karaktär", säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Bolaget genomför också förändringsarbete som bland annat innebär besparingar på cirka 2,6 miljoner kronor per månad, eller minst 30 miljoner kronor per år, en ambition som är känd sedan tidigare.

Från och med september månad kommer Urb-it att ligga på en kostnadsförbrukning om knappt 5 miljoner kronor per månad, vilket exkluderar marknadsföringssatsningar och kostnad för de eventuella it-konsulter, som kan behövas. Ytterligare besparingsmöjligheter är identifierade, heter det.

Direkt / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies