Annons

USA undersöker prismanipulation av bitcoin

USA misstänker manipulation av priserna på kryptovalutor.
USA misstänker manipulation av priserna på kryptovalutor. Foto: Amanda Lindgren
USA:s justitiedepartement har inlett en undersökning om huruvida handlare manipulerar priserna på bitcoin och andra digitala valutor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Granskningen om eventuell prismanipulation av kryptovalutor rapporterar Bloomberg News om och hänvisar till fyra icke namngivna personer med insyn i ärendet.

Undersökningen ska fokusera på olagliga verksamheter som kan påverka priserna. Ett exempel på det är "spoofing" som med falska order lockar andra aktörer att köpa eller sälja.

Läs även: Så har bitcoinbrytningen blivit Bodens nya guldgruva 

Amerikanska federala åklagare samarbetar i utredningen med Commodity Futures Trading Commission, en finansiell regleringsenhet som bevakar derivathandel kopplad till bitcoin.

Bloomberg News noterar att myndigheterna är oroliga för att virtuella valutor är mottagliga för bedrägeri av flera skäl; tveksamhet om alla börser aktivt jagar fuskare, vilda prissvängningar som kan göra det enkelt att styra priserna och bristande reglering liknande de som styr aktier och andra tillgångar.

Läs även: Bitcoin-kupp är Islands största ouppklarade stöld någonsin 

(Finwire/ Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer