Annons

Utmanaren byter kostym: ”Vi ska bli störst på att hitta och omförhandla bolån”

Pontus Holgersson, vd på Lånekoll.
Pontus Holgersson, vd på Lånekoll.
Startupbolaget Consector, som erbjuder bolån via samarbetspartners, byter namn till Lånekoll och vässar tekniken. ”Vi ska bli Sveriges största plattform för att hitta och omförhandla bolån”, säger vd:n och grundaren Pontus Holgersson.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Varumärket Lånekoll har visserligen använts som en sidotjänst sedan 2017. Men nu, under måndagen, tar det över helt. 

Tjänsten uppgraderas samtidigt stegvis på en rad sätt. Till att börja med blir det möjligt för användare att hitta, jämföra och omförhandla bolån digitalt mellan fyra banker som Lånekoll har partneravtal med: SBAB, Skandiabanken, Nordax Bank och Bluestep Bank.

”Vi hjälper kunderna hitta bästa villkoren utifrån förutsättningar såsom inkomst och kreditvärderighet”, säger vd Pontus Holgersson.

Vad är ert bästa erbjudande?

”Billigast bolåneränta är just nu 1,24 procent via SBAB.”

Hur tjänar ni pengar på detta?

”Vi får en provisionsbaserad ersättning från våra partner.”

Vad är nästa steg?

”Efter sommaren ska vi ta in ännu bank i mixen. Vi ska utveckla tjänsten framåt. Användarna ska kunna värdera sina bostäder, bevaka sin ränta och successivt omförhandla sina lån.”

Lånekoll hjälper sedan tidigare sina användare att utvärdera, bevaka och hitta bättre villkor även för privatlån och kreditkort. Man har redan ett 30-tal partneravtal med banker och kreditmarknadsbolag inom detta område – med blancolån och billån som två viktiga ben. 

Läs mer: Fi: Utmanare knaprar allt mer av storbankernas bolånekaka 

Lånekoll, som alltså grundades under namnet Consector, har sedan starten 2014 vuxit till 35 anställda i Sveriges tre storstäder. Man har ett eget tekniskt team som utvecklar den digitala plattformen och egen kundsupport som kan nås via telefon. 

I fjol växte Lånekolls omsättning med 47 procent till 52 miljoner kronor. Bolaget hade samma år ett positivt rörelseresultat på 2,5 Mkr.

För att utveckla tjänsten siktar man på att ta in kring 50 Mkr i riskkapital de kommande månaderna, enligt Pontus Holgersson. En stor del av kapitalet väntas komma från bolagets största ägare Max Matthiessen, liv- och sakförsäkringsförmedlaren som sedan några år äger drygt hälften av bolaget. Men man siktar även på att ta in nya delägare. 

”Vi är mitt uppe i en större kapitalresa och har fokus på att mångdubbla omsättningen. Med vårt skärpta fokus på den digitala plattformen känns det som att vägen ligger utstakad och klar. Vi ska digitalisera och demokratisera bolånemarknaden i hela Norden”, konstaterar Pontus Holgersson.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer