Annons

V-ledamot till ministern: Reglera elscootrarna

Jens Holm, riksdagsledamot för Vänsterpartiet.
Jens Holm, riksdagsledamot för Vänsterpartiet. Foto: TT
Riksdagsledamoten Jens Holm (V) vill att regeringen ”skyndsamt” tar ställning i frågan om elscootrarna ska få en egen klassificering.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Frågan om hur elscootrar bör få sin egen klassificering i lagen blir allt mer aktuell.

Vänsterpartiets riksdagsledamot Jens Holm argumenterar för en egen klassificering av de nya fordonen och vill veta om regeringen har tänkt ta itu med frågan ”skyndsamt”.

Det skriver han i en interpellation som ska besvaras av infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Enligt rådande lagstiftning är elscootrar att betrakta som cyklar.

”Trots en frivillig avsiktsförklaring med Stockholms stad fortsätter kvarlämnade elskotrar att upplevas som ett stort framkomlighetsproblem i Stockholm”, skriver Jens Holm.

Han påpekar att elscootrarna skapar ”frihet för användarna” men att de samtidigt ”begränsar framkomligheten för många andra, inte minst funktionshindrade”.

Den ledande svenska leverantören Voi vann i våras en upphandling om Stockholms stads nya hyrcyklar.

Hittills har åtta elscooterbolag lanserat i Stockholm sedan sommaren 2018.

Cervenke: ”Naiva politiker göder techbolagen – sätt stopp för cirkusen” 

Läs mer: Voi, Tier och Lime får se upp – nu kommer elscooterjätten 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer