Annons

Vård på nätet får minimiavgift

Snart är det slut för gratis sjukvård på nätet. SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, ställer sig bakom förslaget om en miniminivå på 100 kronor i avgift för digitala vårdbesök.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Rekommendationen gäller ett minimibelopp på 100 kronor för digital vård, men innan avgiften blir verklighet måste beslut fattas även på landstingsnivå att följa rekommendationen.

Läs mer: Bambusergrundaren ny toppchef på Min Doktor 

I dag finns det stora skillnader på patientavgifterna för primärvård i landets 21 län. Från 300 kronor i Jämtland Härjedalen till 0 kronor i Sörmland. Debatten om en vårdavgift även för digital vård har pågått det senaste året bland annat sedan vårdföretaget Doktor.se etablerade sig i just Sörmland. Företaget kunde då erbjuda sina kunder avgiftsfri vård samtidigt som deras hemlandsting fakturerades för vården.

Läs mer: HiQ anställer inom e-hälsa 

"Vi ser positivt på förslaget. Vården är inte längre bunden till en specifik plats utan kan bedrivas på lika villkor för patienter i hela landet. Då är det naturligtvis positivt att landstingen i högre grad samverkar för att möjliggöra detta", skriver Livia Holm, Sverigechef på vårdföretaget Kry, i ett mejl till TT.

( TT / Di Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies