Annons

Värderingen halverad - nu uppges storägaren vilja stoppa noteringen

Foto: David 'Dee' Delgado
Japanska Softbank, som är storägare i kontorsuthyraren Wework, vill att företagets börsnotering ställs in. Anledningen är det svala mottagandet från investerare inför listningen, rapporterar Financial Times med hänvisning till källor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Enligt uppgifterna har Softbank uppmanat moderbolaget The We Company att skrota noteringen.

En skepsis har enligt tidningen vuxit fram hos investerarna, som oroas över Weworks förmåga att uppnå lönsamhet. Därtill är även bolagsstyrningen en het fråga då många tycker att medgrundaren och vd Adam Neumann har ovanligt mycket att säga till om i företaget.

Läs mer: Weworks vd backar efter kontroversiell affär 

Med anledning av detta har Weworks värdering fallit rejält under noteringsprocessen. Det har rapporterats om ett marknadsvärde på under 20 miljarder dollar, att jämföra med de 47 miljarder dollar som företaget värderades till under en finansieringsrunda i januari. 

För Softbanks del skulle Weworks börsdebut till cirka 20 miljarder dollar bli en rejäl förlust givet att man hittills har backat upp bolaget med över 10 miljarder dollar.

Läs mer: Wework kan halvera sin värdering vid börsnoteringen 

Sedan 2016 har Wework gjort förluster på knappt 40 miljarder kronor och planen har varit att ta in ungefär lika mycket pengar vid en notering.

(Finwire / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer