Annons
Spotify hamnade på tionde plats bland världens mest innovativa bolag.

Världens mest innovativa företag korade - Flera svenska bolag i topp

Två av tre svenskar läser inte säkerhetsavtalen till appar SPONSRAT AV Visma

Facebooks grundare Mark Zuckerberg säger sig vilja hjälpa statliga myndigheter fastställa vad som hände under valet 2016, då Donald Trump valdes till USA:s president.

Facebook överlämnar annonser med ryska kopplingar

Ett av Ikeas varuhus i Ryssland.

Ikea storsatsar på elbilar

Karl Andersson, vd på Matsmart och Jessica Schultz, partner på Northzone

Explosiv tillväxt för Matsmart – omsätter nu 200 miljoner

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Världens mest innovativa företag korade - Flera svenska bolag i topp

Spotify hamnade på tionde plats bland världens mest innovativa bolag.
Spotify hamnade på tionde plats bland världens mest innovativa bolag. Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Det amerikanska magasinet Fast Company har kommit ut med sin årliga lista på vilka de anser vara världens mest innovativa bolag. I år har svenska Spotify hamnat bland topp tio och flera svenska företag har utmärkt sig i undersökningen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Magasinet Fast Company har för tionde året i rad listat världens mest innovativa företag. Deras medarbetare har värderat företagen utifrån dedikation och ekonomi och hur företagen använder den globala marknaden för att påverka världen. Flera svenska företag ar utmärkt sig i sina respektiva kategorier. Och Spotify hamnar i topp-10 på tidningens topp-50 lista.

Svenska ABB Robotics hamnade på en fjärdeplats i kategorin "Robotics" bland världens mest innovativa bolag. Företaget är en del i ABB och är baserat i Västerås. De levererar industrirobotar till 53 olika länder och uppges ha levererat över 300.000 robotar världen över.

Läs mer: Nio robotar som vill in i ditt hem

Ingo Stockholm, företaget bakom "The Swedish number" har placerat sig i topp tio bland de mest innovativa företagen i världen när det gäller marknadsföring. "The Swedish number" var en uppmärksammad kampanj där människor som var nyfikna på Sverige kunde ringa för att bli kopplade till svenskar som anmält sig till tjänsten. Över 25.000 personer anmälde sig och nästan 200.000 samtal ringdes till Sverige. Utöver det har det Stockholmsbaserade reklamföretaget varit med och marknadsfört Eurovision Song Contest 2016.

Inom musikbranschen har Sverige lyckats dubbelt upp. Bolaget Kobalt som har grundats i  Sverige kom på en sjätteplats i listan över väldens mest innovaitiva musikföretag. Bolaget fungerar som en intäktsplattform för flera stora artister, bland annat grundaren Max Martin. Och företaget ses som ett av de hetaste digitala förlagen som finns just nu för musiker. 

Läs mer: Möt Kobalt - musikvärldens digitala revoltör

Det företag som dock toppar musik-listan och även kommit in bland topp tio av alla företag som är med i Fast Companys topp 50-lista är svenska Spotify, som enligt tidningen, lyckats växa trots ökad konkurrans på musikstreamingsmarknaden. Motiveringen till Spotifys framgångar upphes vara att de ständigt lyckas förnya sitt utbud och har en förmåga att fortsätta erbjuda nya tjänster genom en sofistikerad insamling av data.

Läs mer: Spotifykonkurrenten lockar inte lyssnarna

Amazon toppar listan och Google tar andraplatsen bland världens mest innovativa företag. Amazon, som i grunden  sysslar med e-handel erbjuder även streamingtjänster och vill utmana Netflix. Deras streamingtjänst Amazon Prime Video har bland annat nyligen släppts i Sverige. Google prisas samtidigt av Fast Company för deras satsningar på nya och innovativa projekt, bland annat inom AR-branschen.

Läs mer: Prisvinnande Amazon satsar på fristående streamingtjänst


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post