Annons

Västsvensk 3D-skrivare lockar Industrifonden

Till vänster: till skillnad från andra konkurrenter bygger Freemelts 3D-skrivare sina objekt i hundratals graders värme med hjälp av en elektronstråle. Till höger: Per Anell, investeringsansvarig på Industrifonden, delägare i Freemelt.
Till vänster: till skillnad från andra konkurrenter bygger Freemelts 3D-skrivare sina objekt i hundratals graders värme med hjälp av en elektronstråle. Till höger: Per Anell, investeringsansvarig på Industrifonden, delägare i Freemelt. Foto: Press
Statligt grundade Industrifonden går in i 3D-metallbolaget Freemelt, som tar in totalt 15 miljoner kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

3D-skrivningsvärlden lockar allt fler aktörer. Freemelts 3D-skrivare används för att ta fram metallprover inom forskning och utveckling, bland annat på universitet och högskolor. 

”Metallbranschen för additiv tillverkning växer över 40 procent per år och involverar flera olika sektorer från medicin och flygindustri. Det är en snabbväxande marknad som lockar allt fler såsom aktörer inom fordonsindustri och energisektorn”, säger Ulric Ljungblad, Freemelts vd och en av bolagets medgrundare. 

Det nystartade bolaget, baserat i Mölndal utanför Göteborg, tar nu in pengar från Industrifonden. 

”Tack vore den nya investeringen planerar vi att bygga ut vår organisation så att vi kan fortsätta leverera i högre takt”, säger Ulric Ljungblad.

”Vi tror att det finns en stor potential inom denna marknad och att mer forskning och utveckling på materialområdet behövs. Många industrier inom väldigt olika sektorer tittar på 3D-tillverkning”, säger Per Anell, investeringsansvarig på Industrifonden.

Stiftelsen Industrifonden grundades av staten 1979 för att främja industriell utveckling i Sverige. Idag har Industrifonden 4,5 miljarder kronor i sin fond och 53 bolag i portföljen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer