Annons

Veoneer-profil blir ny toppchef på elscooterbolaget

Mathias Hermansson blir ny vice vd och finanschef på Voi.
Mathias Hermansson blir ny vice vd och finanschef på Voi.
Elscooterbolaget Voi tar in Mathias Hermansson som ny vice vd och finanschef. Han har en bakgrund från börsbolaget Veoneer, som utvecklar avancerade lösningar för fordonsindustrin.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mathias Hermansson har även jobbat som chef på MTG, samt som ledamot i börsbolagen Catena Media och Paradox Interactives styrelser. 

Breakit var först med att rapportera om nyheten. Den framgår även av Mathias Hermanssons profil på Linkedin. 

”Lite samma svar som när sportjournalisterna frågar: Känner mig i mitt livs form. Kroppen känns bra och ser fram emot att kunna prestera mitt bästa”, skriver Mathias Hermansson i ett sms till nyhetssajten.

Mathias Hermanssons erfarenhet från Veoneer kan komma väl till pass på Voi. Börsbolaget utvecklar avancerade lösningar för fordonsindustrin, bland annat system för körassistans, nattvisningssystem, radarsystem för undvikande av kollisioner, samt Lidar-system, lasersystem som identifierar hastigheter, vinklar och körfältsmarkeringar. 

Läs mer: Veoneers finanschef slutar efter knappt ett år

Bolaget knoppades av från Autoliv 2018.

I december samma år meddelade Veoneer att finanschefen Mathias Hermansson skulle lämna bolaget efter ett knappt år. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer