Annons
Lars Martin Norviit, grundare av Vetzoo.

Vetzoo dubblar omsättningen – går in i Norge

Leverans innanför dörren SPONSRAT AV Postnord

Foto: Vipps/Press

”Norska Swish” blir ett eget företag

EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager har blivit känd genom ett antal rättsprocesser mot globala techbolag. Danskan har har bland annat varit med och bestämt att Apple ska betala tillbaka motsvarande över 120 miljarder kronor i obetald skatt till Irland.

EU vill ha global digitalskatt

Uber kan tänkas lämna Norge om transportministern inte lyssnar.

Uber krävs på 20 miljarder för stulen affärshemlighet

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Vetzoo dubblar omsättningen – går in i Norge

Lars Martin Norviit, grundare av Vetzoo.
Lars Martin Norviit, grundare av Vetzoo.
Djurfoder är en nisch som fortfarande befinner sig i början av omställningen till digital försäljning och tillväxten är kraftig. Bolaget Vetzoo redovisar nu sitt fjärde år i rad av fördubblad omsättning.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

“Marknaden växer fortfarande. Det är nu 6-7 procent av köparna som handlar på nätet. Jag ser ingen anledning till att det inte ska vara 20 procent om några år, precis som på andra e-handelsmarknader”, säger Lars Martin Norviit, grundare och vd för Vetzoo (NTL).

Vetzoos försäljning under 2016 landade på 73 miljoner kronor. Året innan var motsvarande siffra 38 Mkr och året innan dess 19 Mkr.

Läs mer: hundåren över för Vetzoo – dubblar omsättningen

 “Vi fortsätter att  växa med runt 5 procent per månad. Den takten vi har hittills i år pekar mot att vi kommer att dubbla i år igen till runt 150 Mkr”, säger han.

Vetzoo har tagit in runt 15 Mkr i extern finansiering bland annat från investeringsbolaget Victor & Victor (NTL) men bolaget har sedan 2015 inte gjort några större förluster.

“Vi är väldigt noga med alla kostnader. Även små saker som att hitta rätt storlek på lådorna vi skickar och att hitta den bästa tejpen i förhållande till pris”, säger Lars Martin Norviit.  

Läs mer: Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare: Hans Victor 

En annan aktör på E-handelsmarknaden för djurfoder i Sverige är Animail som ägs av riskkapitalbolaget Verdane. Animal, som under förra året gick ihop med konkurrenten ZooZoo, är verksamt i hela Norden och omsatte 117 Mkr i 2015. Bolaget redovisade då en förlust på 38 Mkr men Animails nytillträdda vd Alexander Olsson har sagt att fokus för 2017 är att göra bolaget lönsamt.

Läs mer: Djur-affär: Animail köper Zoozoo

I och med att det fortfarande främst handlar om att förflytta försäljning från fysiska butiker till online är konkurrensen mellan e-handlarna ännu inte särskilt blodig. Men Lars Martin Norviit har ambitionen att bli störst i Norden.

“Vi satsar på att bli den största aktören i Norden online. Nu har vi byggt en plattform som vi kan lansera internationellt och har sedan ett par veckor tillbaka gått in i Norge. Vi räknar med att gå in i ytterligare ett land i år”, säger han.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post