Annons

Viggo Cavling vill locka unga att videotindra

Teamet bakom Himynameis.
Teamet bakom Himynameis. Foto: Privat
Som Tinder, fast med video. Så beskrivs tjänsten som ska ta nätdejtandet till nästa nivå. Bakom appen står bland andra Mazily-grundaren Olle Morin och Viggo Cavling. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Himynameis låter singlar spela in fem sekunder långa videoklipp för att presentera sig. Användaren kan sedan hitta singlar som befinner sig geografiskt nära. Med appen följer ett manus där användaren bland annat instrueras att säga sitt namn i presentationen.

”Det sänker tröskeln för att spela in video och med ett manus som stöd kan användaren lättare improvisera kring det”, säger bolagets vd Ludvig Lindström. 

Videoklippen måste spelas in i appen, främst för att filmerna ska vara färska och autentiska. Ludvig Lindström tycker att det finns ett problem med att dejtingappar generellt använder bilder.

”Vi vill skapa bättre matchningar och man kan aldrig vara riktigt säker på att den man pratar med verkligen är personen på bilden. Det kan också vara gamla bilder eller bilder tagna i vissa vinklar, men det är inte lika lätt att luras med en video som spelas in i appen."

Himynameis vänder sig primärt till 18–25-åringar.

”De som tillhör Snapchat-generationen är inte rädda för att spela in video och det är där vi ser att det finns störst potential.”


Dejtingappen Himynameis vänder sig till primärt till människor i åldern 18–25.

Malmöbolaget Hi Group, som ligger bakom Himynameis, består förutom Ludvig Lindström av Olle Morin, medgrundare av nätdejtingtjänsten Mazily med 70 000 användare, och Resumés tidigare chefredaktör Viggo Cavling.

Hittills har de finansierat utveckligen själva tillsammans med en mindre investering från Almi företagspartner. Ludvig Lindström räknar med att bolaget behöver ta in kapital inom ett halvår.

”Initialt jagar vi inte intäkter, vi vill först se om appen attraherar användare. Tanken är att den, efter en initial marknadsföringsinsats, ska spridas bland användare på samma sätt som Tinder har gjort. Sverige är vår testmarknad och faller det väl ut här så vill vi så klart skala upp tjänsten utomlands.”

På sikt ser Ludvig Lindström att man implementerar en betallösning i appen för att generera intäkter.   

”Med en bas på 50 000–100 000 medlemmar så kan vi rulla ut en freemiummodell med reklam och en premiumtjänst med extra funktioner.”

Läs även: Så bestämmer Tinder hur åtråvärd du är

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies