Annons

Vill kapa fondbolagens kostnader – tar in 15 miljoner kronor

Ulf Svensson tog över vd-rodret på Limina hösten 2019.
Ulf Svensson tog över vd-rodret på Limina hösten 2019.
Fintechbolaget Limina har hittills verkat i det dolda. Nu tar de in 15 miljoner kronor och satsar på att locka fler kunder. ”Målet är att bli en riktigt stor spelare inom området”, säger vd:n Ulf Svensson.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Kapa kostnaderna och gör det lättare för fondbolag att nå sina affärssystem genom att utveckla det i molnet – så lyder grundidén till fintechbolaget Limina. Bolaget grundades i Stockholm 2014, och tog in sina första kunder 2017. Samma år lanserade man också ett systemstöd för handel med bitcoin-terminer.

”Många av de äldre systemen uppgraderas någon gång om året. Vi gör det var tredje vecka. Har du ett agilt system där du med lätthet kan göra förändringar är det såklart en fördel – när det finns en möjlighet i marknaden måste fondförvaltaren reagera på det”, säger Liminas vd Ulf Svensson. 

Han tog över vd-posten efter grundaren Kristoffer Fürst i höstas. 

Bolaget redovisar än så länge blygsamma intäkter – i den senaste årsredovisningen från 2018 omsatte Limina under miljonen. Ulf Svensson vill inte dela med sig av några preliminära siffror för 2019, men berättar att det har gått klart bättre än året innan. 

Tillväxten ligger i linje med Liminas plan. Fintechdoldisen beskriver det som att man 2018 lämnade utvecklingsgsfasen, för att börja nå kunder både på den nordiska och brittiska marknaden. Hur många det rör sig om vill dock Ulf Svensson inte dela med sig av. 

Läs mer: Svensk fintech-doldis öppnar i London 

För att öka takten tar man nu in 15 miljoner kronor i kapital. Statliga Almi Invest och investerarnätverket Stockholms Affärsänglars fond ”Stoaf III Scitech” går in med tre miljoner kronor var. Också riskkapitalbolaget Vidici och Statpro-grundaren Justin Wheatley går in med pengar. 

”Vi vill fortsätta bredda produkten, och nå ut på den nordiska och engelska marknaden till att börja med. Sen har vi självklart planer på att nå ut till ännu fler marknader, men ett steg i taget”, säger Ulf Svensson. 

Totalt har man sedan starten tagit in nära 40 Mkr i riskkapital. Tidigare investeringar har kommit från en rad affärsänglar, däribland Mats Berglund som grundat bolaget IC-Control. 

Enligt Ulf Svensson sysslar få bolag i branschen med liknande teknik som Limina. När han spanar framåt tror han att bolaget har bra förutsättningar att etablera sig också globalt. 

”Tidigare ville investerare arbeta i lokala system. Nu är det tvärtom. Och förändringen mot molnlösningar sker inte bara inom vår industri. Nu är vi helt rätt placerade, för vi byggde i molnet från första början”, säger han och fortsätter: 

”Målet är att bli en riktigt stor spelare inom området.” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer