Annons

Vill skapa ett Wordpress för appar – tar in 10 miljoner

Göteborgsbolaget Appspotr tar in 10 miljoner kronor.
Göteborgsbolaget Appspotr tar in 10 miljoner kronor.
Göteborgsbolaget Appspotr vill förenkla för vanligt folk att göra appar. Nu tar bolaget in 10 miljoner kronor från befintliga ägare och ett stort antal ängelinvesterare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Appspotr erbjuder en plattform där man kan skapa appar utan att för den delen kunna programmera. Bolagets vd och medgrundare Patric Bottne menar att det finns ett stort intresse för den här typen av plattformar och att det bara kommer att öka. 

”Situationen vi ser idag är densamma som när Photoshop gjorde professionell bildhantering tillgängligt för alla, eller som när Wordpress gjorde att vem som helst kunde bygga hemsidor utan att kunna koda. Det vill vi göra för appar”, säger Patric Bottne i en ovanligt öppenhjärtlig intervju om bolagets krokiga väg.

 

Vi har varit i kontakt med alla. Det är nästan så att de skrattar åt oss.

 

Appspotr tar nu in 10 Mkr av bland andra Almi invest och ett 30-tal ängelinvesterare för att kunna öka antalet användare. Från att ha släppt sin publika version av tjänsten förra sommaren uppges Appspotr nu ha 65 000 användare i över 200 länder.

”På samma sätt som Wordpress sopade mattan med konkurrensen, hoppas vi kunna göra samma sak inom apputveckling”, säger Patric Bottne.

Foto:
Appspotr har i dag cirka 65 000 användare i 200 länder. Foto: Appspotr.

Patric Bottnes optimism för Appspotr har däremot inte återspeglats hos de stora riskkapitalbolagen. 

”Vi har varit i kontakt med alla. Det är nästan så att de skrattar åt oss. Inte för att de är negativa men för att vi aldrig ger upp. Jag tror att de tycker att området redan är fullt av aktörer och även om alla vill investera i detta, vill de först se vem som sticker iväg”, säger Patric Bottne.

 

Vi har gjort en jäkla massa emissioner för att hålla det här bolaget vid liv.

 

Trots att Appspotr släppte sin senaste tjänst för endast ett år sedan har bolaget funnits sedan 2006. Däremot har dess tidigare affärsidéer inte fungerat och bolaget har varit tvunget att ändra strategi två gånger. 

”Vi har gjort en jäkla massa emissioner för att hålla det här bolaget vid liv. 2006 hade vi en helt annan idé även om det fortfarande handlade om appar. 2012 lanserade vi Appspotr i Barcelona och fick in 6000–7000 betaanvändare, som vi fick jättemycket feedback av. Plus att IDG skrev ned vår stängda betaversion fullständigt. Så vi stängde ned den och byggde om allting”, säger Patric Bottne.

”För den här versionen har vi fått extremt bra feedback av våra användare och nu vill vi skala upp. Nu vet vi exakt vilken budget vi behöver för att kunna köpa en miljon användare och det är det vi går mot.”

Läs även: ”Programmeringskurser för alla en historisk parentes”

För att säkra sin finansiering har Appspotr istället börjat planera för en börsnotering, sannolikt redan till hösten. 

”För oss grundare spelar det inte så stor roll vart pengarna kommer ifrån. Vi vill bara lyckas”, säger Patric Bottne.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer